Які продукти містять багато сірки?

Серед продуктів тваринного походження багато сірки в м'ясі, потрохах (печінка, шкіра, нирки, язик тощо. д.), курятині, рибі та яєчному білку. Серед рослин сірку постачають в основному зернові, такі як жито та овес, також її багато в бобових та горіхах.

Симптомами дефіциту сірки виступають, в основному, проблеми зі шкірою та волоссям. Нестача речовини може також викликати м'язові болі, порушення у роботі нервової системи, проблеми кровообігу, запальні реакції та зниження імунітету.

У яких продуктах міститься сірка Так як сірка надходить у організм з сірковмісними амінокислотами, найбільше її міститься в білковій їжі – м'ясі, молочних продуктах, рибі, горіхах.

Більша частина сірки надходить у організм у складі амінокислот, а виводиться в основному із сечею у вигляді іона SO42-.

loading
×