Які продукти можна квасити?

Як правило, всі капусти, крім цвітної та броколі, кладуть сирими. Також сирими кладуть моркву, гарбуз, редьку, ріпу, буряк, перець солодкий та гіркий, томати, огірки, кабачки, зелень, фрукти чи ягоди та часник.

По суті квашеними є і так звані солоні овочі (огірки, томати, буряки та інші) і мочені яблука (не слід плутати з маринованими, коли при консервуванні додається готова кислота, наприклад оцет).

Засолювати можна будь-які овочі з грядки: огірки, помідори, капусту, перець та ін. Залежно від кількості солі та цукру можна, можливо змінювати смак готового продукту.

Квашені продукти багаті на вітаміни (С, В, К та інші), мікроелементи (кальцій, магній, сірка), клітковиною. Завдяки способу приготування, вони вже ферментовані та містять корисні для кишківника мікроорганізми.

loading
×