Які продукти підвищують рівень лейкоцитів у крові?

Апельсини, лимони, грейпфрути, а також ківі, полуниця та смородина. багаті антиоксидантами та вітаміном С, які посилюють імунну функцію та сприяють збільшенню кількості лейкоцитів. Пробіотики в йогурті або кефірі підвищують імунітет, мають стимулюючі властивості, допомагаючи підняти рівень імунних клітин. May 26, 2021

Зазвичай лейкопенія розвивається через кілька днів після початку протипухлинної терапії – найчастіше за тиждень. Знижений рівень лейкоцитів зберігається протягом 1-2 тижнів після завершення лікування, а потім починає повертатися до норми.

Найкращі ліки для підняття лейкоцитів після хіміотерапії – це колонієстимулюючі фактори (нейпоген, метилурацил, лейкоген). До них відноситься філграстим, петоксил, лейкостим.

Показник підвищується відразу після їжі та приходить у норму через кілька годин – тому важливо здавати кров мінімум через 5 годин після їди.

loading
×