19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Які речовини розщеплюють ферменти шлункового соку?
Пепсин – основний шлунковий фермент. Гідролітично розщеплює пептидні зв'язки денатурованих білків до пептидів. Виробляється в так званих «головних клітинах» у неактивній формі у вигляді пепсиногену, щоб запобігти самоперетравлюванню слизової оболонки шлунка.
Пепсин – Ендопептидаза, тобто фермент, Котрий розщеплює центральні пептидні зв'язки в молекулах білків та пептидів (крім кератинів та інших склеропротеїнів) з утворенням більш простих пептидів та вільних амінокислот.
Пепсин є основним ферментом, за допомогою якого відбувається розщеплення білків Існує кілька ізоформ пепсину, кожна з яких впливає на клас білків.
Ферменти підшлункової залози
- Протеази: …
- Нуклеази, що розщеплюють нуклеїнові кислоти нуклеотидів.
- Стеапсин, що розщеплює жири.
- Амілазу, що розщеплює крохмаль та глікоген, а також інші вуглеводи.
- Ліпаза підшлункової залози є найважливішим ферментом у перетравленні жирів.