Які салати довго зберігаються?
Салати з маринованих, солоних, квашених овочів зберігаються 36 годин. – Заправляти салати найбезпечніше перед подачею на стіл.
Термін придатності салатів регламентовані: Салати із сирих овочів або фруктів, можуть зберігатися 18 годин, після заправки – лише 12 годин. Салати з додаванням м'яса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12). Салати та вінегрети з варених овочів – теж 18 годин (після заправки – 12).
салати та вінегрети з варених овочів – 18 годин (після заправки – 12); салати з додаванням консервованих овочів або варених яєць після заправки – лише 6 годин; салати з додаванням морепродуктів без заправки – 12 годин; салати з маринованих, солоних, квашених овочів – 36 годин.
Незаправлений овочевий салат або олів'є живе в холодильнику близько доби, заправлений — 3–4 години. — Якщо святкове гуляння розтяглося на тривалий термін, не лінуйтеся — прибирайте заправлені салати у холодильник і діставайте страву з холоду тоді, коли салат потрібно підкласти у тарілки.