Які страви мають бути на столі 6 січня?

На Святий вечір (6 січня – Святвечір) готують 12 пісних страв: кутя, узвар, горох, капустник, рибні страви, пісний борщ з грибами, вареники з капустою, кашу гречану, голубці з рисом, пісні млинці, гриби, пироги.Jan 6, 2010

Меню на Святвечір: 12 обов'язкових страв до свята

  • Узвар із сухофруктів
  • Запечена скумбрія
  • Кутя на Різдво із пшениці
  • Вареники з картоплею пісні
  • Мариновані гриби
  • Рагу з овочів
  • Заливна риба
  • Тушкована капуста

Усього на столі ввечері має бути 12 пісних страв (на честь 12 апостолів). Обов'язковими вважаються пісний борщ, риба, гриби, пироги з квасолею та капустою, картопля та узвар (компот із сушених груш, яблук, слив, вишень). Наші пращури вірили, що саме цього вечора, як ніколи, гуляє нечиста сила.

Головними стравами на Святвечір вважаються кутя і узвар, інші можуть змінюватися залежно від переваг господині.

  • Кутя
  • Узвар
  • Пісні вареники з картоплею чи капустою
  • Вінігрет з квасолею та квашеною капустою
  • Риба з овочами
  • Оселедець
  • Борщ із вушками
  • Борщ пісний з карасями та грибами
loading
×