Які страви поєднуються з холодцем?

Зазвичай холодець подають до столу з хріном чи гірчицею. Існують національні різновиди холодця, наприклад, грузинська страва чоловіка, молдавський холодець «ресол» з півня. Схожі на холодець страви присутні у польській, німецькій та балканській кухнях.

За призначенням та використанням посуд, в який розливають холодець або заливне, буває різних видів. Прямокутні та квадратні лотки, розраховані на кілька порцій, об'ємом від одного до трьох літрів. У такому посуді можна подавати холодець на стіл попередньо розрізавши на кубики або порційні шматочки.

Принципова відмінність заливного від холодця і холодець полягає в тому, що для приготування першого використовують желатин, а для другого і третього він не потрібен – головну роль на себе бере добре виварений бульйон.

loading
×