Які трави поєднуються з грибами?
Універсальний набір спецій для грибів – чорний мелений перець, лавровий лист, запашний та чорний перець горошком, часник, мускатний горіх, а також зелень, прованські та середземноморські трави (орегано, чебрець, базилік та розмарин) у готових сумішах та окремо.
Найкраще подавати гриби із зеленню та іншими овочами в обробленому вигляді (морква, цибуля, картопля, стручкова квасоля, кабачки, баклажани, капуста). Варто уникати важких для організму бобових – квасолі, гороху. Дієтологи не радять вживати одночасно гриби зі свіжими помідорами та огірками, капустою.
Страви із запеченими грибами відмінно доповнять білий і запашний мелений перець, лавровий лист, коріандр, чебрець, розмарин та мускатний горіх. Експериментуйте та урізноманітнюйте улюблені грибні страви, але не перестарайтеся.
Слід уникати поєднання грибів з їжею, яка важко перетравлюється, такий як квасоля, селера, салати з огірками та горохом, майонезом і т. д».