Які висівки вважаються кориснішими?

Найбільш корисними вважаються пшеничні, у них міститься величезна кількість вітамінів груп В, А, Е та мінералів, бета-каротин, пантотенова кислота, йод, залізо, кобальт, мідь, марганець, магній, натрій, цинк.Oct 23, 2020

У шлунку висівки набрякають і створюють відчуття ситості. Крім того, вони зменшують глікемічний індекс та калорійність продуктів, сприяють зниженню рівня цукру в крові. Якщо ви схильні до повноти, регулярне вживання висівки допоможе підтримувати правильну вагу та уникнути цукрового діабету.

Людям, які страждають від гастродуоденіту, холециститу та гастриту, необхідно проконсультуватися з лікарем, який визначить, чи можна їм взагалі додавати в дієту висівки. Вживати тверду оболонку зерна на постійній основі не можна, оскільки продукт погіршує всмоктування вітамінів та мінералів.

Скільки висівки в день можна їсти? Не варто сприймати висівки як їжа. Тут головне пам'ятати, що висівки – це джерело харчових волокон, а норма їх споживання – близько 30 грамів день. Ми з'їдаємо їх із зеленню, овочами, фруктами, цільнозерновими та злаками.

loading
×