Які вітаміни містяться у гіркому перці?

Гостроту визначає рівень вмісту речовини капсаїцину. У перці містяться ефірні олії, вітаміни B1, B2, C, Р, сірка, натрій, фосфор, кальцій, залізо, кремній, хлор, калій, каротин, цукор, азотисті речовини, лікопін.24-Sept-2018

Капсаїцин Капсаїцин (ваніліламід 8-метил-6-ноненової кислоти) – алкалоїд, що міститься в різних видах стручкового перцю Capsicum (наприклад, у плодах перцю овочевого його міститься близько 0,03%). Чистий капсаїцин є безбарвним кристалічним. речовина із пекучим смаком.

За рахунок великої кількості капсаїцину плоди перцю мають потужну антибактеріальну і противірусну дію – вбивають до 75% шкідливих бактерій. Підвищує імунітет, особливо опір різним застудам. Невелика кількість чилі стимулює роботу ШКТ та підвищує апетит. Знижує рівень цукру на крові.

Здоровим людям можна, можливо вживати перець хоч кожен деньякщо організм до нього адаптований. Завдяки цьому можна, можливо зміцнити імунітет та «розігнати» метаболізм. «Завдяки вживанню перцю можна скинути вагу. Він активізує імунітет та метаболізм.

loading
×