Які вітаміни у плодах шипшини?

До складу ягоди входять вітаміни (групи В, А, С, Е, Н, К, Р), мінерали (цинк, магній, калій, кальцій, йод, фосфор, залізо) та безліч інших мікро- та макроелементів. Усі складові є незамінними компонентами для самої вагітною та для плоду.

У плодах шипшини міститься велика кількість вітамін А З приблизно в 10 разів більше, ніж у ягодах чорної смородини, та у 50 разів більше, ніж у лимоні. Залежно від місця зростання хімічний склад плодів у різних видів шипшини різниться.

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

loading
×