Які вітаміни у зеленій гречці?

Зелена гречка – Відмінне джерело вітамінів групи В, а також магнію, фосфору, заліза, калію, кальцію, селену в формі, що добре засвоюється організмом. На відміну навіть від цільнозернових продуктів, зелена гречка має низький глікемічний індекс, що дозволяє та краще переноситься людьми з відхиленнями цукру в крові.

Зерно гречки змочують, створюючи певний рівень вологості, потім обробляють парою, сушать і очищають від лушпиння. А зелена гречка – це зерна, які очищали без попереднього пропарювання та, відповідно, сушіння.

Рекомендується вживати не більше 30-50 г пророщеної гречки в день, інакше можуть виникнути проблеми з травленням. Зберігати пророщені зерна слід у холодильнику скляній ємності трохи більше 3-4 днів.

loading
×