Які вітаміни в Batati?

Бульби батата мають у своєму складі багато крохмалю та цукру, завдяки чому рослина називається в народі «солодкою картоплею». Крім того, рослина багата на білки, вуглеводи, вітаміни. В, С, РР, А, каротином, кальцієм, фосфором, аскорбіновою кислотою, а також він містить ніацин, залізо, тіамін, рибофлавін.

Бульби батата містять жіночі фітогормони (прогестерон та естроген), які благотворно впливають на функціонування репродуктивної системи та нормалізують роботу нервової системи. Лікарі рекомендують вживати батат тим, хто хоче нормалізувати цикл та налагодити роботу жіночих статевих органів.

Водорозчинні вітаміни В6 і вітамін С, якими так багатий коренеплід, при варінні частково переходять у рідину, тому бататом краще готувати суп, пюре чи підливу.

Батат містить вітаміни групи В, А, С, багатий на фосфор, тіамін, рибофлавін. Помаранчеві та жовті різновиди солодкої картоплі містять велика кількість бета-каротину, перевищуючи іноді навіть моркву. У сортах з фіолетовою м'якоттю містяться антоціани, що зберігаються навіть після термообробки.

loading
×