Які вітаміни в сулугуні?

Безперечна користь сулугуні для організму полягає в його складі, який практично такий самий, що і в самому молоці. У сирі присутні вітаміни А, С, D, Е, РР та групи В. Щодо мікроелементів, можна виділити основні з них: залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, сірку та натрій.

Сулугуні їдять сирим у вигляді нарізки, коптять, запікають і смажать, їм начиняють пироги та іншу випічку. У салатах та гарячих стравах сулугуні добре поєднується з маслинами, редисом, цибулею, квасолею. З соусів він поєднується з гірчицею та бальзамічним оцтом.

У складі продукту: пастеризоване молоко, харчова сіль та сичужна закваска. Сир Сулугуні містить необхідний організму тваринний білок високої якості, що є будівельним матеріалом для клітин. У Сулугуні присутні вітаміни групи В, а також кальцій, який відповідає за міцність кісткової тканини та зубів.

Сулугуні – Універсальний сир, його можна їсти просто так, коптити, смажити, використовувати як начинку для пирогів, пиріжків і запіканок, додавати в омлети, салати, готувати оладки та запікати з овочами чи м'ясом.

loading
×