Які вівсяні пластівці краще купувати?

Найкориснішими вважаються вівсяні пластівці «Екстра», які діляться на № 1, 2 та 3. Для вироблення цих пластівців використовується овес першого класу, який відрізняється підвищеними вимогами до якості зерна. Вівсяні пластівці «Екстра» № 1 найбільші за розміром і варяться довше за інші – зазвичай близько 15 хвилин.

Вибирайте цільнозернові пластівці Підійдуть овес, пшениця, гречка, коричневий рис чи кіноа. Вони багаті на вітаміни групи В, залізом і клітковиною. Деякі готові пластівці створені з переробленого зерна, тому їхню корисність підвищують за рахунок додавання якихось речовин.

Вівсяні пластівці Екстра №2 роблять із розрізаної вівсяний крупи, вони варяться швидше і за розміром менше, але кількість клітковини з іншими корисними речовинами після «різання» зменшується. Вівсяні пластівці Екстра3 роблять з різаних і розплющених зерен, вони найдрібніші і дуже швидко розварюються, 1-2 хвилини.

Вівсянка із крупи заливається водою у пропорції 2:1, доводиться до кипіння та вариться 40–45 хвилин. Через те, що зерна не проходили термічну обробку, час приготування такий великий. Вівсяні пластівці варяться набагато швидше – від 5 до 20 хвилин (залежить від товщини пластівців).

loading
×