Яким має бути справжній зефір?

Натуральний зефір повинен мати гарну поверхню без грубого затвердіння на бічних гранях та виділення сиропу! Стандарт свідчить, що натуральний зефір повинен мати м'яку консистенцію, що легко піддається розламуванню. Структура – рівномірна, дрібнопориста.

Отже, на що потрібно звернути увагу, щоб купити натуральний зефір: у його складі немає барвників та консервантів; на етикетці не знайдете слів "агар-агар" чи "желатин"; як основний компонент використано фруктове або ягідне пюре і яєчний білок – і нічого іншого.

Класична рецептура зефіру гранично проста: вода, цукор, желатин та лимонна кислота. Компоненти ретельно збиваються, у результаті виходить однорідна маса.

При візуальному огляді зефір повинен бути рівним, без тріщин і вм'ятин. Якщо на поверхні видно тріщини, пом'ятості, значить, не дотримано технології виробництва або солодощі неправильно зберігали. Доторкніться зефір (якщо є можливість). Він має бути щільним і однорідним.

loading
×