Якими є терміни зберігання святкового хліба?

Термін реалізації для продукції, створеної з житнього або житньо-пшеничного борошна, становить 36 годин, а з пшеничного – не більше 24 годин. При цьому дрібноштучні вироби, маса яких не перевищує 200 г, слід реалізовувати протягом максимум 16 годин.

Термін придатності хліб дуже короткий. ГОСТом визначається 24 години на свіжість батона чи булки хліба. Подовжити її може наявність упаковки: хліб у пакеті придатний 72 години, тобто три доби. На свіжість продукту дуже впливають умови, у яких зберігається.

Пшеничний хліб слід зберігати при відносній вологості не вище 75%. Температурний режим зберігається в діапазоні 22-25 градусів. Так термін придатності становитиме до трьох днів. Без упаковки термін придатності становитиме не більше 24 годин.

Залежно від вашої рецептури, в середньому термін зберігання коливатиметься від 3 діб до тижня. Але, наприклад, хліб на заквасці може зберігатись і більше завдяки достатній кислотності м'якішу. Якщо ви зберігаєте хліб у хлібниці, важливо правильно організувати зберігання.

loading
×