Який алкогольний напій пахне ялівцем?

Джин (англ. gin) – міцний алкогольний напій міцністю не менше 37,5%. Виготовляється шляхом перегонки зернового спирту з додаванням рослинних прянощів, зазвичай це ялівцева ягода, коріандр, корінь дудника (ангелика), корінь ірису, мигдаль та інші, які надають джину його характерного смаку.

Перший джин був виготовлений у Нідерландах і назву свою він отримав від слова genievre, що з французької означає ялівець. Однак популярність набула англійська скорочена форма gin. Джин – досить міцний спиртний напій, що має фортецю до 45%. Він отримав також свою другу назву — Ялівцева горілка.

Найчастіше люди п'ють його з тоніком, але якщо поєднувати з іншими напоями, джин проявить свій неповторний смак та особливий шарм. Джин (“gin”) – популярний алкогольний напій міцністю від 34 градусів до 47 відповідно. Він виготовляється із пшеничного спирту, який наполягається на різних травах.

Слово джин походить від англійського gin, скорочення від колишньої назви geneva, утвореного від старофранцузького слова genevre — «ялівець», оскільки він наполягався на ягодах саме цієї рослини. У словнику Даля джин так і описується: «ялівцева горілка».

loading
×