Який борщівник їстівний?
У даному випадку йдеться про інші види роду Heracleum, борщівнику звичайному і борщівнику сибірському (Heracleum sibiricum) – обидва вони абсолютно безпечні та є традиційними харчовими рослинами.
Борщовик волохатий (Heracleum villosum) придатний в їжу як пряність; його також використовують під час виробництва розсольних сирів Закавказзя.
Відрізнити їстівний борщівник сибірський від небезпечного борщівника Сосновського нескладно. Борщовик сибірський набагато дрібніший, виростає приблизно в людський зріст або трохи вище (але не до трьох і більше метрів), його листя та суцвіття набагато менше.
Борщовик Сибірський (Heracléum sibíricum) У народі ще називають пучка. Це наш місцевий краєвид, він не небезпечний і навіть їстівний. Він буває різного розміру, але завжди менше, ніж був би борщівник Сосновського за аналогічних умов.