Який фортеці має бути віскі?

Віскі – 40-50% об., деякі сорти до 68% про. Ром – 35-80% про. Абсент – 55-85% про.

Вона може змінюватись від 40 до 60% про. (відсотків об'ємних) та вище. Дуже рідко на ринку зустрічаються міцніші напої – це так звані сорти Cask Strength. У Японії та Шотландії, наприклад, існують певні сорти, що досягають 70 градусів і вище.

Якщо струснути пляшку, у рідині утворюються великі бульбашки, які зберігаються кілька секунд. Збовтайте ємність кількома рухами і спостерігайте: гарний віскі повільно стіче по стінках пляшки, а бульбашки повітря, що вийшли, повітря зникнуть не відразу. Звертайте увагу на написи на етикетках.

– якісний віскі завжди прозорий (це говорить про чистоту води та дотримання технології виробництва) і не містить осаду; – гарненько збовтайте віскі і подивіться на бульбашки. Вони повинні довго триматися і бути великими.

loading
×