Який гній найкращий для городу кінський чи курячий?
Кінський гній вважається найкращим і найціннішим. В 1 кг гною міститься 6-7 г азоту, 7 г калію і 2-3 г фосфору. Кінський гній має пухку, пористу структуру, досить швидко і добре розкладається, виділяючи при цьому велику кількість тепла (температура гною може досягати 70 градусів).
Конський послід використовується для підживлення овочевих, фруктових та квіткових культур. Особливо сприятливо він позначається на зростанні огірків, кабачків, гарбуза, капусти, картоплі, помідорів. Підходить він і для вирощування розсади у парниках.
Так, такий гній можна вносити у теплиці під помідори та огірки. Гній кладуть у підготовлені лунки, кожну по 1/4 відра. Гній у лунці присипте шаром ґрунту, щоб коріння рослин його не торкалися (інакше молоде коріння розсади може отримати опіки).
До його переваг, окрім високого вмісту поживних речовин, можна віднести короткий термін перегорання, дуже пухку структуру та легкість. Будучи покладеним товстим шаром на дно парників, кінський гній може бути ще й чудовим біологічним «обігрівачем». Під час перегорання він розігрівається до 70 градусів.