Який консистенції має бути різотто?
Якісно приготовлена страва має бути не рідким, і не розсипчастим, а кремоподібним. Італійці перевіряють правильність консистенції, злегка грюкнувши долонею по дну тарілки: якщо по поверхні пройшла хвиля, значить, різотто приготовлено так, як треба.
Різотто (італ. risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м'яким, вершковим смаком.
Мал для різотто має бути круглим і коротким. В Італії для приготування цієї страви використовують сорти Арборіо, Карнаролі, Віалона Нано. У Росії у магазинах продається найчастіше Арборіо. Єдина особливість готування різотто з цього рису полягає в тому, що з'їдати його потрібно відразу ж, не залишаючи про запас.
НЕ МОЖНА мити рис перед приготування різотто! Крохмаль вимиєте! 2) Бульйон: Від смаку бульйону залежить який буде смак різотто. Найкраще курячий або телячий бульйон.