Якій крупі більше клітковини?

В яких крупах багато клітковини? Булгур та кіноа є абсолютними лідерами за кількістю складних вуглеводів серед круп – в 1 чашці продукту міститься до 8 г клітковини. Вівсяні пластівці, гречка, перлівка та висівки також багаті клітковиною – в 1 чашці цих круп близько 6-7 г харчових волокон.

Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. У 100 грамах пшеничних висівок міститься потрійна добова норма клітковини (79 грамів клітковини в 100 г висівок).

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:

Назва продуктуЗміст клітковини у 100грВідсоток добової потреби
Ячмінь (зерно)14.5 г48%
Гречка (зерно)14 г47%
Соя (зерно)13.5 г45%
Борошно житнє шпалерне13.3 г44%

•Jan 28, 2016

loading
×