Який має бути інсулін після їжі?

Для людей без цукрового діабету рівень цукру в крові (глікемія) натще становить 3.3-5.5 ммоль/л або 60-100 мг%. Після їди рівень цукру в крові у людини без цукрового діабету підвищується до 7,8 ммоль/л (але не вище!). Межі нормального рівня цукру в крові коливаються від 3.3 до 7.8 ммоль/л.

норма рівня глюкози – нижче 7,8 ммоль/л; якщо рівень глюкози 7,8-11,1 ммоль/л, це переддіабетичний стан; показник вище 11,1 ммоль/л свідчить про ЦД; Норма інсуліну: до прийому глюкози – 3-17 мкМЕ/мл, після (через 2 години) -17,3-17,8 мкМЕ/мл.

Кількість Інсуліну за 1 л сироватки крові (мМЕ/л). Норма: 1,0 – 25 мМЕ/л.

Підвищена концентрація інсуліну у крові називається гіперінсулінемією. При цьому вміст глюкози в крові різко знижується, що може призвести до гіпоглікемічної коми і навіть смерті, оскільки від концентрації глюкози безпосередньо залежить робота головного мозку.

loading
×