Який має бути паштет?
У стандартному паштете не повинно бути інших інгредієнтів, крім м'яса, печінки, солі, вітається додавання вершкового масла та спецій. Пахнути продукт повинен натуральними спеціями і мати трохи гіркуватий смак.
Консистенція всіх паштетів повинна бути пастоподібною, мажучою, однорідною, без крупинок.
Паштет повинен володіти печінковим відтінком і в міру солоним смаком. Поверхня паштету повинна бути однорідної, гладкої, монолітної, без рідини. Печінковий паштет натурального походження має колір ”смаженої печінки”, тобто різної інтенсивності бежевого кольоринавіть до світло-рожевого.
Паштет повинен завжди бути однорідним, пружним, мати консистенцію пасти. Рекомендуємо солити будь-які паштети вже після того, як змішали всі інгредієнти перед подрібненням, таким чином паштет матиме однорідний смак. Для паштетів можна використовувати живу зелень, так і злегка відварену.