Який має бути сир моцарелла?

зовні у моццарелли тонка (1 мм) блискуча і гладка шкірка зі злегка помітними горбками там, де головку відірвали від загальної маси; внутрішня структура – трохи шарувата і не містить бульбашок повітря, при розрізанні сиру витікає трохи білої рідини.

Як вибирати та зберігати моцареллу У якісної моцарелли прісний, тонкий молочний смак. Усередині сирна кулька — вершкове, що по текстурі нагадує губку, зовні — глянсове, блискуче. Якщо надрізати його ножем, із нього повинна сочитися біла сироватка.

Свіжість моцарелли та її придатність у їжу можна визначити за такими ознаками:

  1. Консистенція має бути пружною та еластичною;
  2. Поверхня сиру щільна, гладка та волога;
  3. Рівномірний колір на всій поверхні. …
  4. На зрізі повинна мати зернисту поверхню з безлічі шарів, схожих на варену курячу грудку.

Zott, м'який сир моцарелла Виглядає апетитно, має молочний білий колір. Запах ледве вловимий, нейтральний, сирний. Консистенція трохи пухка, але все ж таки досить щільна. Смак молочний, але не вершковий, а прісний.

loading
×