Який мангал найвищий чи низький?

Від висоти залежить кількість жару, необхідне для приготування страви, це близько 17-20 см при надто низькій висоті жаровні мангала, страва може пригоряти, а високий неекономічний у плані подачі спека. Також важлива висота всієї конструкції, від неї залежить зручність для кухаря.

Ідеальною висоти мангалу не буває – як ми з'ясували, вона залежить від розміру шматка та часу готовності. Оптимальним розміром вважається середня висота – 12-15 см (можна смажити середнього розміру шашлики, без крайнощів, а залежно від розміру шматків жар регулювати кількістю вугілля).

При приготуванні шашлику велике кількість тепла йде через стінки мангала. Занадто велика відстань від вугілля до м'яса призведе до збільшення часу приготування. Оптимальним варіантом для сталевого мангала є глибина 15 – 17 см.

Чи потрібні дірки в мангале? Звичайний мангал без отворів (далі за текстом – дірки) має найголовнішу перевагу, яка потрібна для хорошого результату – спокійне і контрольоване (кероване) горіння вугілля, найменше залежить від вітру. Найкращі шашлики робляться на звичайних мангалах без всяких дірок.

loading
×