Який на смак грог?
Хочете спробувати "Гріг"? Це зігріваючий слабоалкогольний коктейль на основі чаю та рому з додаванням прянощів та цитрусів. Улюблений напій всіх моряків з пряним та солодким смаком. Може використовуватися для профілактики будь-яких хвороб – фізичних та духовних.
Грог подають до столу гарячим, у високому келиху, зі спеціальним блюдцем. Вживати коктейль рекомендується маленькими ковтками, і його найбільша доза не повинна перевищувати однієї склянки. Пити через соломинку заборонено – це тобі не Піна колада!
Класичний рецепт Для однієї порції знадобиться 120 мл води, 40 мл рому, половина чайної ложки цукру та стільки ж лимонного соку. Закип'ятіть воду, остудіть до 70–80 градусів.
Пунш, грог або глінтвейн, приготовлений за класичним гарячим рецептом, краще подавати у посуді з товстими стінками, зробленими зі скла або глазурованої кераміки. Щоб напій якомога довше не остигав, бажано, щоб посуд накривався кришкою, або мав вузьке горло.