Якій нації належить шашлик?

Шашлик вважають стравою кавказька кухні, і виробляють його назву від тюрського слова 'шиш' – рожен. Таким чином, 'шашлик' у буквальному сенсі – це страва, смажена на рожні.

Шашлик
Країна походженняЦентральна Азія
АвторГірські та пастуші народи (кочівники)
Компоненти
ОсновніМ'ясо

Що ж до походження слова «шашлик», тобто воно від тюркського «шиш», тобто «крутив». І означає щось, що готується на рожні. А ось на Русі про шашлику не знали, хоч і готували його в такий же спосіб. Тут його називали «кручене м'ясо».

Шашлик був відомий у Росії і до XVIII століття, але називався "кручене" – м'ясо, що перевертається на рожні. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо. Ще давні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготовлене на багатті.

loading
×