Який пергамент не прилипає?
пергамент із покриттям із силікону.
Запобігти прилипанню пергаментного паперу слід такими способами: змастити пергамент олією і трохи присипати борошном; вибирати папір від перевіреного виробника; якщо пергамент покритий шаром силікону, тісто слід викладати саме на цей бік паперу.
Найміцніше виявилися папір Sayana і «Чистюля». Найбільш неміцними – Fresh і безіменний пергамент. Висновок. При використанні паперу для випічки потрібно намагатися, щоб він не контактував зі стінками духовки, а також дотримуватись температурної межі — 220 градусів, інакше вона може спалахнути.
Потрібно просто дати деку охолонути, а потім акуратно відокремити від нього виріб. Кухарі рекомендують використовувати для випічки пергаментний папір або силіконовий килимок – з ними випічка прилипати до деку не буде, та й сам лист змащувати маслом не буде потрібно.