Який продукт містить найбільше аскорбінової кислоти?

Усе фрукти, що відносяться до цитрусових, а саме: мандарини, лимони, апельсини, грейпфрути – містять велику кількість аскорбінової кислоти.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ВІТАМІНУ З:

Назва продуктуЗміст вітамін А З 100грВідсоток добової потреби
Ківі180 мг257%
Гриби білі сушені150 мг214%
Петрушка (зелень)150 мг214%
Капуста брюссельська100 мг143%

•Dec 8, 2015

Найкращими джерелами вітаміну С є овочі та фрукти, ягоди, соки; шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, ожина, полуниця, цитрусові, червона смородина, капуста, броколі, цибуля, брюква, аґрус, малина, помідори, цвітна капуста.

loading
×