Який режим духовки для тортів?

Для духовки завжди використовуємо режим «верх-низ». При цьому режимі бісквіт рівномірно пропікається з усіх боків, і так само не піднімається гіркою. Конвекція для випікання бісквіту в електричній духовці підходить менше, але трапляються випадки, коли немає можливості увімкнути режим «верх-низ».

Вам підійде будь-яка духова шафа з режимом конвекції. Це спосіб нагрівання, при якому температура в духовці на всіх рівнях однакова. Завдяки цьому страва пропечеться рівномірно. Також цей режим дозволяє допускати деякі огріхи при виборі температури та часу.

Тобто якщо в рецепті написано, що потрібно випікати при 170СКонвекції», то це рівносильно 180-185С «Верх-низ». Але чи завжди краще випікати на режимі «Конвекція»? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випікання пісочного тіста, дріжджової випічки та повітряних бісквітів типу класичного.

loading
×