Який рис корисніший за пропарений чи не пропарений?

Пропарений рис вважається кориснішим, ніж шліфований, тому що його обробляють за особливою технологією, перш ніж зняти оболонку. Спочатку зерна замочують у воді, а потім пропарюють, завдяки чому корисні речовини з оболонки переходять у зерно. А потім уже піддають шліфування.

У кулінарії пропарена крупа вигідно відрізняється своїми властивостями від звичайного рису: У процесі приготування вона вбирає вдвічі більше води, тому калорійність готової страви значно нижча. При варінні зберігає форму – це зручно при приготуванні салатів. Не злипається навіть при вторинному підігріванні.

Бурий рис «Найкориснішим сортом рису вважається бурий. Він знижує „поганий“ холестерин, благотворно впливає на роботу серця, нервової системи, покращує роботу ШКТ, сприяє зниженню ваги. Бурий Мал має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому і показаний діабетикам.

Процес пропарювання надає рисовим зернам переваги під час приготування. Пропарений рис не злипається, яке золотистий колір зникає у процесі приготування – весь Мал вийдуть білим і завжди розсипчастим. Пропарений рис важко переварити, він завжди буде розсипчастим та м'яким.

loading
×