Який рис краще пропарений чи круглозерний?

Найпопулярніший у росіян сорт рису – кругозерний. Він містить велику кількість крохмалю, тому в готовому вигляді є кремоподібну масу. Круглий рис ідеальний для приготування суходолу, пирогів, в'язкої каші, пудингів, запіканок. Пропарений рис не вариться швидше.Oct 12, 2016

Ці відмінності у обробці зерна швидше впливають на органолептику. Зате пропарений рис загалом корисніше звичайного. Ось давайте порівняємо вже приготовлений звичайний білий довгозерний Мал та приготовлений довгозерний пропарений. Якщо у звичайному рисі вітаміну В1 буде 0,02 мг на 100 г продукту, то в пропареному буде 0,074 мг.

Універсальний Мал Довгозерний Зернятка гладкі, рівні і трохи прозорі, довжина варіюється від 5 до 8 мм. У процесі варіння довгозерний Мал поглинає помірну кількість рідини, тому залишається розсипчастим та зберігає свою форму.

Бурий рис «Найкориснішим сортом рису вважається бурий. Він знижує „поганий“ холестерин, благотворно впливає на роботу серця, нервової системи, покращує роботу ШКТ, сприяє зниженню ваги. Бурий Мал має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому і показаний діабетикам.

loading
×