Який розмір каструлі кращий?
Який об'єм каструлі є оптимальним? Універсальною вважається каструля середнього розміру з об'ємом 3 л. У такій ємності можна варити і супи, і гарніри, м'ясо, і компоти. Але краще мати на кухні набір із кількох каструль різних розмірів, форм та видів.
За розміром вони бувають дрібними, від 0,5 до 0,8 л, середніми – від 1,5 до 2,5 л і більшими, куди сміливо входить 15-20 л рідини. Для пасерування овочів більше підходять 2-літрові ємності з алюмінію. У них їжа не підгорає, а ще вони швидко нагріваються, тож господарки економно витрачають газ.
У гарної сталевої каструлі цей параметр повинен досягати 0,8 ммхоча за стандартами допустимою вважається товщина 0,5 мм. Якщо виріб має стінки товщиною більше 1 мм, воно занадто важковагово і довго прогрівається, що не дуже зручно; якість поверхні.