Який сидр?

Види сидра doux – легкий (міцність до 30), солодкий, з яскраво вираженим фруктовим смаком; Demi-sec – менш солодкий, напівсухий (фортеця 4-50); Sidre – несолодкий, трохи ігристий (фортеця трохи більше 50); Tradicionnel – сухий, терпкий, з насиченим яблучним смаком (міцність від 50 і вище).

Найкращі марки яблучного сидра

  • "Kerisac Traditionnel" "Kerisac" – виробник французької сидра, що готується тільки з місцевих сортів бретонських яблук. …
  • "Fournier" …
  • «Araeta» …
  • "Містер Ліс" …
  • "Strongbow Gold Apple" …
  • "Chester's Original Apple" …
  • «Сидрова Коза» …
  • "Alska Nordic Berries"

Найпростіше відрізнити натуральний сидр від зробленого з концентрату, подивившись склад. На етикетці буде написано або «100% яблучний сік (холодного віджиму)», або «вода і концентрований яблучний сік». Другий варіант означає, що сидр зроблений із відновленого концентрату, і до нього не можна ставитися серйозно.

Фортеця напою, як правило, – від 1 до 8 про. %. За вмістом цукру різниться від сухого до солодкого. Має велику різноманітність відтінків: можна зустріти сидр прозорий, золотистий, зелений, бурштиновий, бурий.

loading
×