Який сир корисніший за жирний чи ні?
Чим вище жирність сиру, тим простіше засвоїтися кальцію. Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм має більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%.Apr 19, 2021
Кальцій у сирі Тому з точки зору вмісту кальцію, білка та інших корисних речовин дієтологи вважають найкращим. сир 3-5% жирності.
Гарний сир трохи крупинчастий, розсипчастий, трохи вологий. Занадто гладка структура сиру говорить про те, що в ньому міститься пальмова олія. А надто сухий чи рідкий сир говорить про порушення у технології його приготування. У хорошого сиру свіжий, трохи кислуватий запах.
Спочатку важливо зрозуміти, як його поділяють за рівнем жирності: Знежиреним сиром зазвичай називають продукт із жирністю до 1,8%. Сир малої жирності, чи нежирний – від 2 до 3,8 %. Класичний, або сир середньої жирності – 4-9% жиру.