Який сир подають до портвейну?

Сири: найкращий супровід для рубінового портвейну – сири з блакитною пліснявою горгонзолу, рокфор, дорблю, м'які типу бри, камамбера, напівтверді сири з яскраво вираженим вершковим смаком.Oct 4, 2021

Пити порто випливає із спеціальних келихів тюльпановидної форми: їх заповнюють лише наполовину – цей прийом допомагає глибокому аромату розкритися. На відміну від інших кріплених вин, портвейн не прийнято повторно закупорювати, а подавати його, як будь-яке вино, потрібно охолодженим.

Насичений портвейн LBV відмінно поєднується з будь-яким шоколадним десертом, наприклад, шоколадним тортом або шоколадним пудингом. Ще одним із вдалих поєднань стане овечий гострий сир, який роблять неподалік долини Дору, в містечку під назвою Серра-де-Ештрела.

Об'єм стандартного келиха становить 120-140 мл (можна також використовувати ємність об'ємом 160 мл). Для дегустації портвейну найчастіше використовується келих тюльпаноподібної форми.

loading
×