Який смак у бавовняної олії?

Бавовняне масло одержують насіння бавовнику. У нерафінованій олії міститься отруйна речовина «госипол», яка надає їй червоно-бурого, майже чорного кольору і гіркий смак.

Бавовняна олія можна вживати у їжу щодня. На ньому смажать м'ясо, рибу, картопля, страви набувають золотистої скоринки. Бавовняна олія використовують як основу для виробництва маргарину, продуктів на основі нежирного олії, та інших рослинних олій.

Сире бавовняна олія пахне дуже сильно через дуже високий вміст негліциридних компонентів, які надають йому характерного темного червоно-коричневого відтінку. Але після рафінування продукт стає світлішим, втрачає свій аромат. Саме рафіноване олія можна вживати в їжу.

Сире олія пофарбоване в бурий колір, просвітлене має світло-червоне або помаранчеве забарвлення, а рафіноване – світло-жовте. Є зовсім безбарвне оліяотримане обробкою лугом із застосуванням відбільних глин (на основі перліту).

loading
×