Який смак у салату романо?

Салат романо (інша назва ромен) – качаний підвид салату-латуку. Має пухкий качан витягнутої форми з яскраво-зеленим по краях листям, що біліє до середини. Листя соковите, мають горіховий пряний смак і хрусткі на дотик. Цей салат відносять до найдавнішої зелені, яка застосовується в кулінарії.

Ромен має пряний і терпкий смаком з яскравою гіркуватістю. Такий салат можна вживати як у свіжому вигляді, так і тушкувати на зразок капусти. Також зустрічаються і рецепти супів та бургерів з роменом. Однак найчастіше рослину можна зустріти в салаті "Цезар".

Айсберг – чи не найпопулярніший салат в світі. У відмінність від романо він, навпаки, один із «наймолодших». Цей сорт латука був виведений американськими селекціонерами у ХХ столітті і спочатку називався просто – «хрусткий салат». Щільний качан айсберга і схожий на білокачанну капусту, і хрумтить так само.

Романо сміливо можна приправляти гострими оцтовими чи йогуртними соусами з додаванням часнику та пряних трав. Чудово поєднуються хрумке листя романо як із м'якими сирами, так і зі складними м'ясними закусками. Будь-яка страва зможуть помітно освіжити соковитість та ніжний горіховий смак листя. романо (Calorizator).

loading
×