Який смак у шардоні?

Шардоне має подібність до дубової деревини і добре витримує як нетривалу витримку в дубових бочках, коли він набуває горіховий та вівсяний смак, так і з тривалою витримкою, коли у смаку виявляються маслянистість, тропічні фрукти.

Шардоне має аромат свіжоскошеної трави. Це його первинна ароматика. Совіньйон блан у порівнянні з шардоні буде легшим, кислотним вином. У напою з цього винограду аромат зелених ягід аґрусу, листя чорної смородини.

Власні аромати шардоні – Фруктові. Залежно від насиченості ягід, вони можуть змінюватись з відтінків тропічних фруктів (банан, ананас, диня, гуава), кісточкових (персик, нектарин, абрикос), цитрусових та ароматів яблук.

Як пити Шардоні Шардоне п'ють охолодженим до 8-12 градусів, тут діє універсальне правило – чим грубіше смак, тим холоднішим повинен бути напій, що подається.

loading
×