19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Який смак у соусу ворчестер?
Вустерширський соус, або вустерський соус (англ. Worcestershire sauce, за назвою англійського графства Вустершир) кисло-солодкий, трохи пікантний ферментований англійський соус, що готується на основі оцту, цукру та риби.
Вустерський соус входить до рецептів багатьох класичних страв, найвідоміша з яких — салат «Цезар» (саме вустер був в оригінальному рецепті, а додавати в «Цезар» натомість анчоуси придумали пізніше і незрозуміло навіщо), — а також коктейлів.
Найкращі замінники вустерського соусу
- Бальзамічний оцет Оскільки бальзамічний оцет – базовий інгредієнт вустерського соусу, це гідна заміна. …
- Соєвий соус …
- Рибний соус.
- Соус для барбекю.
- Устричний соус …
- Кокосові амінокислоти.
- Хересний оцет.
- Соус для стейку A1.
Вустерський і устричний соуси: в чому різниця? У відмінність від рибного та вустерширського соусів, устричний не є результатом ферментації. По суті, це розлучений устричний екстракт з додаванням крохмалю, карамелізованого цукру та глутамату натрію.