Який смак у соусу ворчестер?

Вустерширський соус, або вустерський соус (англ. Worcestershire sauce, за назвою англійського графства Вустершир) кисло-солодкий, трохи пікантний ферментований англійський соус, що готується на основі оцту, цукру та риби.

Вустерський соус входить до рецептів багатьох класичних страв, найвідоміша з яких — салат «Цезар» (саме вустер був в оригінальному рецепті, а додавати в «Цезар» натомість анчоуси придумали пізніше і незрозуміло навіщо), — а також коктейлів.

Найкращі замінники вустерського соусу

  • Бальзамічний оцет Оскільки бальзамічний оцет – базовий інгредієнт вустерського соусу, це гідна заміна. …
  • Соєвий соус …
  • Рибний соус.
  • Соус для барбекю.
  • Устричний соус …
  • Кокосові амінокислоти.
  • Хересний оцет.
  • Соус для стейку A1.

Вустерський і устричний соуси: в чому різниця? У відмінність від рибного та вустерширського соусів, устричний не є результатом ферментації. По суті, це розлучений устричний екстракт з додаванням крохмалю, карамелізованого цукру та глутамату натрію.

loading
×