Який смак у зіпсованого вина?
У зіпсованого вина – різкий кислий смак, що віддає гострим у ніс, подібно до хрону.Sep 5, 2018
Як зрозуміти що вино прокисло – струсити або спробувати – ви не сплутаєте цей смак ні з чим. Воно буде кислим, а язик почнуть щипати бульбашки, з'являється різкий запах і вміст алкоголю знижується до мінімуму.
Зрозуміти, що ваш напій зазнав подвійної ферментації нескладно. Просто у вині, в якому не повинно бути бульбашок (тихі вина), вони з'являться. У будь-якому випадку, навіть при безпеці багатьох дефектів, краще не пити зіпсоване вино.
Визначити скисання можна за запахом та смаком. Спочатку у вина з'являється специфічний різкий запах та кислуватий присмак. Через кілька днів кислотність посилюється, а міцність падає. Тому відкрите вино не можна зберігати довго, максимум 2-3 дні у холодильнику, щільно закривши його назад пробкою.