Який спирт можна вживати у їжу?

Можна пити спирт, який належить до двох видів. Перший – це харчовий етанол, який виготовляють спеціально для цього. Він міститься в алкогольних напоях та деяких інших продуктах харчування. Другий вид – медичний спирт.

спирт етиловий питний – 95%-ний, який виготовляють шляхом розведення пом'якшеною водою спирту-ректифіката вищого очищення до міцності 95*0,2% про.

Хоч медичний спирт і використовують при створенні ліків, пити його в чистому, нерозбавленому вигляді не можна! Будь-який спирт від 70% сильно дратує слизову оболонку ротової порожнини, стравоходу та шлунково-кишкового тракту, а також викликає утруднення дихання та почуття задухи.

Харчовий (етиловий) спирт фортецею 95% пити можнаАле краще його все – таки розбавити (на 200 мл спирту додати 300 мл води чи соку).

loading
×