Який справжній зефір?

Натуральний зефір повинен мати гарну поверхню без грубого затвердіння на бічних гранях та виділення сиропу! Стандарт свідчить, що натуральний зефір повинен мати м'яку консистенцію, що легко піддається розламуванню. Структура – рівномірна, дрібнопориста.

Отже, на що потрібно звернути увагу, щоб купити натуральний зефір: у його складі немає барвників та консервантів; на етикетці не знайдете слів "агар-агар" чи "желатин"; як основний компонент використано фруктове або ягідне пюре і яєчний білок – і нічого іншого.

Таким чином, щоб купити якісний зефір, звертайте увагу на дуже прості характеристики: – зефір має бути виготовлений за ДСТУ 6441; – У складі обов'язково має бути яблучне пюре. У переліку продуктів воно має стояти не нижче за четверту позицію.

Класична рецептура зефіру гранично проста: вода, цукор, желатин та лимонна кислота. Компоненти ретельно збиваються, у результаті виходить однорідна маса.

loading
×