Який суп їдять на день народження у Кореї?

У Кореї обов'язково готують цю страву для тих, хто відзначає день народження, або для матерів, які щойно народили дитину. Це суп з водоростей мієккук (미역국). Суп з бурими водоростями, подрібненою яловичиною та соєвим соусом.Feb 24, 2017

Суп Мійоккук Суп Мієккук в Кореї Обов'язково включають до раціону вагітних і жінок, що годують, через те, що він багатий йодом, кальцієм, залізом, вітаміном К та іншими цінними мікроелементами. Цей суп традиційно їдять на день народженняТакож його готують і в інші, звичайні дні.

Тому пучок морської капусти клали вагітним під подушку десь за тиждень до пологів. А після благополучного дозволу з цих водоростей для породіллі варили суп. Відтоді мієккук у корейській культурі нероздільний із народженням дітей. Тому саме його мами варять своїм дітям у день їх народження.

Юккедян подають на стіл гарячим, а до нього ставлять піалу з відвареним білим рисом і кімчі, або інші корейські панчхани, дослівно «гарнір». Суп гострий, але при цьому ароматний, ситний та смачний.

loading
×