Який термін придатності цілісного молока?
Пастеризоване молоко у закритій упаковці придатне не більше 7 діб. Ультрапастеризоване – не менше 1 місяця. Стерилізоване – 6 місяців. Сухе молоко зберігається 7 місяців при температурі трохи більше 10°С.
Орієнтовні терміни зберігання домашнього свіжого молока досить короткі. Якщо ми говоримо про холодильну камеру з температурою 1-2 градуси, то молоко там збережеться протягом двох діб. За показниками 3-4 градуси – 36 годин, 4-6 градусів – максимум доба.
Молоко тривалого зберігання — це ультрапастеризоване та гомогенізоване молоко. У молока тривалого зберігання, на відміну від свіжого молокабагато переваг: воно зберігається довше, коштує менше і засвоюється легше. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин воно практично не відрізняється від свіжого. молока.
Термін зберігання молочної продукції
Найменування продукту | Температура зберігання, °С | Термін зберігання |
---|---|---|
Сир | +1…+3 | 55 днів |
Йогурт | +3…+5 | 25 днів |
Згущене молоко | 0…+10 | 12 місяців |
Сухе молоко | +1…+8 | 8 місяців |