Який термін придатності пшениці?

Серед зернових культур найбільш біологічно стійкими є пшениця, овес (не голозерний), сорго, горох. Їх можна зберігати 10-15 років.

25 років ПРИРОДА ЗЕРНА У сприятливих умовах життєздатність зерна пшениці лише на рівні 40- 80% зберігається понад 25 років! Здорове, виконане та ціле зерно надійно захищене від впливу зовнішніх несприятливих факторів оболонками.

Скільки зберігається зерно? Терміни безпеки зерна може досягати 6 років без втрати якостей для використання у хлібопекарнях та на корм у тваринництві, проте зерно на насіння зберігають не більше року.

Правильно, якщо приміщення, де буде зберігати пшеницю, матиме: невеликий рівень вологості (15%; за високих показників зерна можуть прокиснути); захищеність від світла; гарну вентиляцію.

loading
×