Який термін придатності у свіжих яєць?

Термін придатності сирих курячих яєць встановлений державним стандартом і становить: 25 днів для столових яєць за температури від 0 до 20 градусів; 7 днів для дієтичних яєць за тієї ж температури; 90 днів для яєць, що зберігаються при температурі від -2 до 0 градусів.

Зберігати яйця в холодильнику можна, можливо не більше місяця від дати, вказаної на упаковці. Якщо ви придбали свіжі домашні яйця, їх зберігання можна, можливо продовжити до 2 місяці.

Курячі яйця дієтичні можна, можливо зберігати без холодильника трохи більше семи днів; їдальні до 25 діб; миті – не більше 12 діб. У холодильнику термін зберігання також відрізняється: якість курячих яєць падає швидше за рахунок тонкої шкаралупи, та яйця швидше висихають, тому зберігати їх можна, можливо близько 90 днів.

3.1 дієтичні яйця: Яйця, термін зберігання яких не перевищує 7 діб. 3.2 столові яйця: Яйця, термін зберігання яких при температурі від 0 до 20 °С не більше 25 діб, і яйця, які зберігалися при температурі від мінус 2 до 0 °С не більше 90 діб.

loading
×