Який воді варити картоплю?

Тому картоплю «в мундирі» кладуть у холодну воду. Картопля, опущена в киплячу воду, обволікається крохмалем, а точніше, складом, на який перетворюється крохмаль після контакту з окропом. Якщо ж ви готуєте пюре, то краще класти картоплю в холодну воду – так вона краще розвариться.

Очищені бульби слід варити в киплячій воді. Пов'язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає чи не всі вітаміни. Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.

Відповідь: Гарячу воду з крана використовувати для пиття та приготування їжі не можна, повідомляє головний лікар ЦМЛ Качканара Лілія Ворончихіна.

Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменште його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізаний на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем.

loading
×